Het parelwitte strand van Tortuga Bay

Tortuga Bay regels

Na het ontbijt maken we een wandeling naar Tortuga Bay, het bekendste en mooiste strand van Santa Cruz, dat haar naam dankt aan de schildpadden die ’s avonds hun eitjes komen leggen. Dit is een beschermd gebied op Santa Cruz. Bij het begin van het enige looppad dat er naar toe leidt moet je je naam noteren en legt de opzichter je uit wat de regels zijn. Op het grote strand mag niet gezwommen worden om het leven in zee niet te verstoren. Als je het grote strand afloopt is er een apart stukje strand waar wel gezwommen mag worden. Je moet voor 18:00 uur terug zijn en weer tekenen als je weg gaat. Niet roken geen rotzooi weggooien enz.

De wandeling naar Tortuga Bay is prachtig!

Het pad naar het strand is 2,5 km lang. De wandeling is werkelijk prachtig. Langs het looppad groeien gigantische cactussen, er fladderen vlinders en de vinkjes vliegen je om de oren. Na 45 minuten lopen kom je uit op het parelwitte strand van Tortuga Bay. In de duinen liggen de broedplaatsen van de zeeschildpadden. Die zijn allemaal afgeschermd en bij elke broedplek wappert een vlaggetje.

Enorm en indrukwekkend

Tortuga Bay Galapagos - Grote bruine pelikaan

De grote bruine pelikaan scheert langs de kustlijn.

Deze indrukwekkende vogel heeft een lengte van circa 110 cm en een spanwijdte van 230 cm. Hij heeft een lange nek en nog een langere snavel. Zijn keel bestaat uit een rekbare zak welke hem instaat stelt om vissen tot een lengte van wel 35 cm volledig op te slokken. Ze vliegen over het water en keren ineens, om in het water te duiken. Het ziet er vreemd uit, maar is wel een effectieve manier van vissen. De keelzak wordt gevuld met zeewater tijdens de duik, waarna ze hier de kleine visjes uit filteren.

Dieren spotten

Langs de waterkant liggen zwarte zeeleguanen te zonnen. Ze moeten eerst op temperatuur komen voordat ze de zee in kunnen om op zoek te gaan naar voedsel. De zeeleguaan kan ook behoorlijk diep duiken en heeft speciale klieren om van het overtollige zout in het voedsel af te komen. Het ziet er grappig uit als ze dit zout afstoten, hatsjie!…en daar komt weer een lading. Aäron filmt een blauwvoet Jan van Gent die net het water in duikt om een visje te vangen. Een kleine haai probeert een stukje mee te pakken en raast op de pas gevangen vis af, maar tevergeefs. De baby haai is te langzaam en (nog) te klein om de blauwvoet te intimideren. We snorkelen wat en genieten van het prachtige uitzicht en struinen tot laat in de middag over het strand.


Fotoalbum: Ecuador & Galápagos

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *