Street art in San Jose

Openbare kunstgalerij.

De hoofdstad van Costa Rica, San Jose, heeft een aardige hoeveelheid ‘openbare kunst’ verspreid over de verschillende delen van de stad. Nadat onze vliegtickets voor Costa Rica binnen waren en wij op zoek gingen naar enkele highlights van San Jose, kwamen er op internet enkele prachtige muurschilderingen voorbij. Wij hebben er tijdens het zoeken niet lang bij stil gestaan maar in San Jose zou je er met gemak een middag mee kunnen vullen. De graffiti varieert van amateuristische tekeningen tot indrukwekkend artistiek werk.
De graffiti is in verschillende delen van de stad terug te vinden. Naast de universiteit van Costa Rica vind je een aantal prachtige kunstwerken bij elkaar. Tussen Calles 3 en 5.

San Jose Street Art

Niet alleen muren maar ook deuren, een rolluik of een fietsenrek doen mee. De video laat maar een heel klein deel zien van de graffiti in San José. Je hoeft niet naar een verlaten industrieterrein of een achterbuurt om er wat van mee te krijgen. In- maar vooral rond het centrum van de stad is de kans groot dat je er iets van tegenkomt. Dit geeft de stad wat meer kleur. In het algemeen kan de Tico deze vorm van kunst wel waarderen en is de politie minder streng op dit gebied dan in andere centraal Amerikaanse landen. Hierdoor hebben de graffiti kunstenaars meer vrijheid om ook overdag te werken waardoor het eindresultaat vaak heel gedetailleerd is.

Op internet lees je dat de meeste reizigers de hoofdstad na 1 overnachting alweer verlaten. Wij hadden er 2 overnachtingen voordat wij met onze huurauto richting Ojochal reden. Dag 1 begon om 06:00 uur ’s avonds dus was er nog anderhalve dag om iets van de stad te zien.
Een aangename verrassing. San Jose, een lust voor het oog!


Fotoalbum: Costa Rica

6 antwoorden
 1. Danny van der Meijden
  Danny van der Meijden zegt:

  San José heb ik in 2007 met vrienden bezocht. Ik was er destijds echt niet kapot van, vond het maar een drukke en vieze stad. Wellicht lag het aan mijn gezelschap, want zij wilden de stad ook niet echt ontdekken. Dat is soms het probleem met je reisgezelschap he? Dit ziet er namelijk wel zeer cool uit!

  Beantwoorden
  • Reisfreaks
   Reisfreaks zegt:

   Hoi Danny, thanks! Wij hadden thuis al besloten om bij aankomst in San José niet meteen door te reizen (in het donker) en zo toch een kleine indruk te krijgen van de hoofdstad. Nog even getwijfeld maar omdat we voor het eerst 4 weken vakantie hadden kon het er wel vanaf 😀

   Beantwoorden
 2. Sandra
  Sandra zegt:

  Wat erg. De street-art is mij totaal niet opgevallen. Daar baal ik wel van. Wij zijn dan ook niet verder gekomen dan de winkelstraat. Bij het inleveren van de huurauto werd ons door het autoverhuurbedrijf gezegd dat we niet door de straten mochten lopen i.v.m. veiligheid. We moesten de taxi terug nemen naar ons hotel midden in de winkelstraat. Om eerlijk te zijn vond ik het best meevallen allemaal. Leuk om de street-art op jullie blog terug te vinden.

  Beantwoorden
  • Reisfreaks
   Reisfreaks zegt:

   Dat hadden wij toen we op Penang waren (Maleisie) Daar zie ik nu echt de meest mooie muurschilderingen van voorbij komen en ons is dat destijds niet opgevallen. 😀

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *