Plaza de la Independencia in Quito

Telefrico de Quito

We zijn lekker vroeg op, om 7.30 uur zitten we al aan het ontbijt wat overigens super verzorgd is: Croissants en brood met vlees, kaas en een gebakken ei. Banaan, ananas, en watermeloen, pudding vers sap en koffie. Jeetjemina wat een verwennerij! Vandaag zijn we 12,5 jaar samen en we vieren dit op grote hoogte. We gaan met de taxi naar de Telefrico, een kabelbaan die je naar een hoogte brengt van 4100 meter. Het retourtje kost 8.50 dollar en is echt de moeite waard. Boven raken we niet uitgekeken, wat een prachtige vergezichten! Daarna nemen we de taxi naar het oude centrum van Quito. We lopen naar Plaza de la Independencia. Op zondag is dit plein het middelpunt van de Ecuadoriaanse gemeenschap.

Plaza de la Independencia

Al sinds de 16de eeuw is dit plein de centrale plek in de stad en tegenwoordig is het dat nog steeds. Vanaf Plaza de la Independencia heb je een prachtig overzicht op alle straatjes van Quito. Midden op het plein staat een schitterend standbeeld, dat daar in 1909 is neergezet als monument ter ere van 100 jaar onafhankelijkheid van Ecuador in dat jaar. Aan de rand van het plein pronken enkele fantastische gebouwen, zoals de Catedral de Quito, het Palacio de Carondelet (het presidentieel paleis) en het paleis van de aartsbisschop.

Zitten, kijken en genieten!

Families genieten van zang en dans op het plein en kinderen laten hun gezichtjes schminken.

Plaza de la Independencia

Plaza de la Independencia

Overal wordt eten en drinken verkocht, in stalletjes langs de kant of gewoon van uit een grote tas. Op het plein staan veel bankjes waar we uren zouden kunnen blijven zitten om dit alles te aanschouwen. Een paar jongens willen mijn schoenen poetsen maar balen als ze mijn suède wandelschuiten zien.
Tegenover ons zit een echtpaar. Meneer zou zo in een maffiafilm kunnen spelen. Maatpak en lakschoenen aan, hoed en zonnebril op, zwarte snor en niet te vergeten een dikke cigarro!

’s Middags eten we in een bruin cafeetje waar buiten een bandje vrolijke muziek speelt. Een paar oudjes wagen nog een dansje. De rest van de middag slenteren we door de oude binnenstad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *