Dolfijnen spotten in Lovina

Indrukwekkende boottocht

Na enkele dagen te hebben genoten van Ubud en omgeving reizen we, met een waardige stop bij de Taman Ayun tempel, door naar Lovina voor ons volgende avontuur: Dolfijnen spotten! Via Erik’s tip komen wij terecht bij Made Rutida’s kantoor in Lovina. De tour met zijn boot ‘Beautiful Fish’ is duurder dan een boottocht met een reguliere vissersboot maar heeft wel een aantal voordelen:

  • Geen volgepropte vissersboot met toeristen maar een comfortabel bootje met een tafel en bank met overkapping.
  • Een beter tijdstip; Je vertrekt als de meeste andere bootjes weer terugkeren.
  • Het geronk van de motor trekt nieuwsgierige dolfijnen aan.

Made Rudita staat ons om 06:45 uur aan de pier van Lovina op te wachten. We helpen een handje om de boot aan de waterkant te krijgen. Hij geeft de tour met maximaal 4 personen maar wij zijn maar met ons tweetjes. In de verte zien we ongeveer 25 boten op zee die als een trosje bij elkaar liggen en iedereen komt voor hetzelfde: De dolfijnen. Made zegt dat ze waarschijnlijk niet veel zullen zien. Het is veel te druk en dan blijven de dolfijnen op een afstand.

Made Rutida

Lovina dolfijnen spotten

Zo gauw als de meeste bootjes aan de terugtocht beginnen, vertrekt onze boot pas de zee op. Het eerste uur delen we het stuk water nog met 6 bootjes, maar daarna vertrekt iedereen. Wat we zien is met geen pen te beschrijven. ‘There is a whole army of dolphins today’ zegt Made lachend. We filmen ook onder water. Ze zwemmen rond de boot, springen boven het water uit en maken prachtige salto’s. Als Made een klein sprintje maakt met zijn boot, zwemmen de dolfijnen net zo hard mee. Made is zelf ook onder de indruk van het acrobatische schouwspel dat opgevoerd wordt.

Ontzettend indrukwekkend!

Lovina dolfijnen tour - Beautiful Fish

Lovina

Lovina is een plaatsje in het noorden van Bali. Hier is het leven een stuk kalmer en minder hectisch dan in het zuiden van Bali. Lovina heeft een strand van vulkaanzand, het zand is daardoor niet wit maar grijs. Als je dolfijnen wilt spotten in Bali dan mag je een boottocht in Lovina niet overslaan! Hier komen veel dolfijnen elke ochtend voor zonsopgang hun ontbijtje halen. Door de enorme populatie garnalen zitten hier veel dolfijnen en de kans is dan ook groot dat je ze tijdens een boottocht zult tegenkomen.

We dobberen ongeveer zo’n 2,5 uur rond. Zodra de dolfijnen terugkeren naar open zee, keren wij terug naar het vaste land. De zee is een strak laken geworden en functioneert als spiegel. Het uitzicht is fantastisch! Met zijn drieën zorgen we dat de boot weer keurig op zijn plek staat. Wat een spectaculair begin van de dag.

De beste dolfijnen tour boek je bij Made Rudita: De tour begint om 07:00 en duurt tot ongeveer 09:00.
Kantoor: Sing Ken-Ken/Made’s Beautiful Fish.
Street: Jalan Mawar.
Tel: (+62)(0)81 337 510 300
Web: www.beautifulfishlovina.com


Fotoalbum: Bali

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *