Drift snorkelen tussen Ceningan en Penida

Snorkeltrip

Het is dinsdagavond 26 mei als Kadek, de eigenaar van MolaMola house even gezellig met ons komt kletsen. Hij geeft ook surf les en is net klaar met het monteren van zijn GoPro surf video van vandaag. We delen meteen ons Youtube account. We regelen een snorkel tour bij hem voor de volgende dag. Zijn opa zal de boot besturen en ons naar een paar mooie plekken brengen.

Na een heerlijk ontbijt op het strand (wennen doet het nooit…) komt de opa van Kadek ons ophalen. Engels spreekt hij niet en wij komen ook niet verder dan terima kasih (dankuwel) kiri (links) en kanan (rechts) in het Balinees. Opa geniet ook duidelijk van de bootrit, er is geen taalknobbel nodig om een glimlach te snappen.. Als eerste stopt hij bij Mangrove Forest waarna we gaan drift snorkelen tussen de 2 eilanden Ceningan en Penida.

Drift snorkelen langs de steile kleurige koraalriffen

Nusa Ceningan is een klein eiland gelegen in de Straat Lombok, tussen de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida in. Je kunt dit eiland het beste verkennen met de scooter. Vanuit Nusa Lembongan kun je met de scooter via de ‘Yellow Bridge’ het eiland bereiken.

De boot stopt en onze kapitein brabbelt wat en wijst naar de zee. Snorkel op, flippers aan en daar gaan we. Bij drift snorkelen laat je je meevoeren door de stroming van het water en zweef je als het waren langs de steile kleurige koraalriffen. Het bootje drift iets verder op met ons mee. We worden gewaarschuwd als we te kort langs de kant driften. Ondanks de stroming is de zee hier ontzettend helder. Daarna gaan we nog naar Gamat Bay (Nusa Penida) waar de koraaltuinen weer bijna rijken tot aan het strand. Een onvergetelijke en diverse snorkelervaring! Eén van onze mooiste snorkel tours ooit!

Drift snorkelen tussen Ceningan en Penida

Drift snorkelen

Rondje Lembongan op de scooter

Na de lunch pakken we de scooter en rijden we nog een rondje Lembongan. Op de terugweg denk ik even dat we weer op Nusa Penida zijn want mijn brommer schokt alle kanten op. Ik heb een platte band dus we lopen het laatste stukje.. ’s Avonds eten we voor de laatste keer bij ons favoriete restaurant Hai bar en Grill. De laatste nacht in ons romantische hutje is het peentjes zweten, de airco is kapot. We zetten de balkondeuren open voor een zuchtje wind maar veel baat hebben we er niet bij.


Fotoalbum: Bali

3 antwoorden
  1. Rietje
    Rietje zegt:

    Het is in een woord GEWELDIG..om naar te kijken. Genieten. Wat heb ik weer genoten, het verveelt nooit!! Jullie trouwe fan!!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *