Batu Caves

Engels maar dan wel Indian Style

We zijn in Kuala Lumpur en slapen bij Amigo’s Guest House in de wijk Bukit Bintang. De eigenaar Vinay is echt een toffe peer! Hij wil ons overal mee helpen, de leuke bezienswaardigheden en de routes daar naartoe schud hij zo uit zijn mouw. Hij blijft maar doorratelen….met zijn tips kunnen we gemakkelijk een paar dagen KL vullen. Hij is geboren in India, dat zie je meteen. Hij spreekt uitermate goed Engels maar dan wel Indian Style, net als Rajesh Koothrappali in de serie “The big bang Theory”. . Vandaag gaan we naar de Batu Caves, een serie grotten 15 km ten noorden van KL.

Batu Caves: 15 km ten noorden van KL

De grootste kathedraalgrot is 400 meter lang en 100 meter hoog en werd in 1892 ontdekt. De grot is bereikbaar via een steile trap met 272 treden. Het is een heilige plaats. In de grot wordt het jaarlijkse Hindoeïstische Thaipusam-festival gevierd. Het is een viering voor de jongste zoon van Shiva (Subramaniam) en de eenwording van Pusan en de Brihaspati sterren.
Er komen dan 800.000 Hindoes uit het gehele land naar deze grot. De bezoekers komen zelfs vanuit Singapore hier naar de Batu Caves.

Het is gelukkig niet druk als we aankomen, wat vaak wel het geval blijkt te zijn. We beginnen aan de klim die ons aardig goed af gaat. Aan de temperatuur zijn we inmiddels een beetje gewend. Aapjes springen overal heen en weer en de duiven vliegen je om de oren. Af en toe kijken we eens om naar beneden, wat een prachtig zicht! Boven aangekomen loop je een sprookjesboek binnen. De donkere grotten worden verlicht door de gaten die op 100 meter hoogte het zonlicht doorlaten. Overal staan prachtige beelden en kapelletjes.

Bijkomen met 1.5 liter kokosmelk

Als we weer terug naar beneden lopen volgen we de tip van Vinay op. Een man hakt een gat in mijn net gekochte kokosnoot en we hebben 1,5 liter kokoswater ter beschikking.

Tip van de dag: 1.5 liter kokosmelk 🙂

Batu Caves

Heerlijk! Rondom de grotten liggen een aantal Indiase restaurants. Het ziet er gezellig uit dus we schuiven aan. We wijzen een foto aan op de menukaart. Spicy maar erg lekker! Achteraf zelfs de lekkerste maaltijd van de vakantie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *