stedentrips 2014 - Rock Werchter

Stedentrips 2014

Stedentrips 2014 | Een weekendje weg

met als kers op de slagroom: een concert. Deze 2 ingrediënten zijn voor ons bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kopen kaartjes voor een concert en bouwen er een weekend omheen.
In 2011 bezochten we de prachtige stad Porto. Daar is het eigenlijk begonnen. Thuis gingen we op zoek naar cafés, restaurants en bezienswaardigheden in Porto. Tijdens de zoektocht stuiten we op Casa de Música, een prachtig concertgebouw ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Heel toevallig speelt Lee Ranaldo (gitarist van Sonic Youth) in die week dat wij daar zijn. Wij zijn erg benieuwd naar zijn solo album en bestellen meteen de tickets. Een weekendje weg inclusief een concert is voor ons de ideale stedentrip!

20 April 2014. We vieren Pasen in onze hoofdstad Amsterdam

We overnachten in het Lloyd Hotel en struinen langs de Amsterdamse grachtengordel. ‘s Avonds vieren we feest in De Melkweg, de Blood Red Shoes spelen het dak er af. Hadden we gisteren nog zon, vandaag lopen we in de stromende regen met een lichte kater.

3 t/m 6 Juli 2014. The Hive @ RW2014, een nieuwe stad is geboren!

Vanaf het Belgische Leuven neem je de bus naar de Haacht. Daar waar de tentjes herrijzen aan uw rechterzijde bevind zich de nieuwe ‘stad’ , The Hive. Voor het eerst in de Rock Werchter geschiedenis kun je gebruik maken van deze luxe camping. Een 5 daags muziekspektakel volgt: Royal Blood, Pixies, The Black Keys, Arctic Monkeys, Placebo en Triggerfinger waren onze hoogtepunten. Zelfs de douche was een hoogtepuntje.

20 September 2014. Weekendje Utrecht!

We ondervinden hoe het is om te slapen bij de mensen thuis. Via Air BNB komen we aan het adres van Lotje en haar vriend. We worden heel gastvrij ontvangen. Op de laan van Chartoise is het goed toeven. We worden verwend met een luxe ontbijt, een verse bak koffie en een heerlijke slaapplek. Het huis ligt aan de rand van het centrum, dus we kunnen de auto gratis voor de deur laten staan en met 15 minuutjes lopen staan we al in hartje centrum. ’s Avonds gaan we naar de Ekko waar we een concertje meepikken van Angel Olsen. Al één keer eerder zagen we haar optreden in muziekcentrum STUK te Leuven. Ik las laatst ergens een mooie beschrijving over Angel Olsen. “Hartverscheurend, met aangenaam rauwe begeleiding van de band en met veel reverb en distortion over de gitaren. En toch zit er ook een soort luchtigheid in”. Het was pikheet in de Ekko, maar wij bevroren..

1 November 2014. Historisch Gent

Trek je wandelschoenen aan als je Gent te voet verkent, want er is zoveel te bewonderen. Als je het kasseienplaveisel even moe bent, rest er niets anders dan te genieten op een terras. Bestel een plank met kaas, droge worst en straffe mosterd, drink daarbij een heerlijk Belgisch pintje en je kunt er weer eventjes tegenaan. Onze slaapplek bij Faja Lobi Bed and breakfast is een echte aanrader. Weg met die strakke inrichting, in Faja Lobi overheersen de leuke antieke meubeltjes en kneuterige gezelligheid. Ook de concertzaal, waar vanavond Fink speelt, ademt sfeer uit. De Vooruit is een historisch zalencomplex van de Coöperatieve Maatschappij Vooruit, gebouwd in 1913.

De Vooruit in Gent

Stedentrips 2014 Vooruit Gent

14 November 2014. Leuven, de eeuwenoude universiteitsstad

Leuven is opvallend groen, lekker bijkomen in de Kruidtuin of in het Sint Donatuspark waar je resten van de stadsommuring aantreft. Shop je suf in de vele boetiekjes op de Mechelsestraat. Wij slapen bij Ibis Budget Leuven Centrum, een vooral strategisch goed gelegen plek. ’s Avonds kunnen we namelijk naar huis rollen als we muziekcentrum ‘Het Depot’ verlaten. Daar speelt Perfume Genius. Eerder liet hij iedereen die in ‘The Barn’ stond op Rock Werchter al verstelt staan. Mike Hadreas neemt ons weer mee op zijn rollercoaster van emoties, van helderlicht naar gitzwart.

De Markt in Leuven

Weekendje Leuven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *