Sintra

Sintra

Sintra staat vooral bekend om zijn vele paleizen en kastelen die hier over een periode van meer dan duizend jaar gebouwd zijn. Het gebied is in 1995 aan de Werelderfgoedlijst van Unesco toegevoegd. Het historisch centrum heeft vele schilderachtige huisjes en straatjes. De uitzichten in de omgeving zijn erg indrukwekkend! Het stadsgevoel van Lissabon ben je dan ook meteen kwijt.

Rail Away naar Sintra

Eerlijk gezegd hadden wij nog nooit van Sintra gehoord. We kwamen het tegen in het tv programma Rail Away. Het is misschien een wat oubollig reisprogramma, maar je ontdekt er soms mooie treinroutes naar unieke plekken. Vanuit Lissabon reis je vanaf treinstation Rossio in 40 minuten naar Sintra. Als we uitstappen weten we niet wat we zien, rijen dik staat het bij de uitgangspoorten van dit treinstation. We besluiten eerst een kop koffie te drinken zodat de rest van de toeristen zich al kan verspreiden in de omgeving want bezienswaardigheden zijn er in overvloed.

Sintra | Quinta da Regaleira

Wij kiezen er voor om eerst naar het dorp te lopen en daarna het stukje omhoog naar Quinta da Regaleira. (Je kunt dat ook doen met bus 435 vanaf het treinstation) Dit 4 ha. groot domein werd in 1892 gekocht door een rijke koffie en edelstenen handelaar uit Brazilië. Het is een mooi park met o.a. fonteinen, een woning en een kapel met ondergrondse crypte. Er liggen ook twee initiatieputten, initiatic wells, die negen verdiepingen onder de grond afdalen. De grootste initiatic well (omgekeerde toren) is wel 27 meter diep. Op elke verdieping van de put ligt een tunnel die aangesloten is op een labyrint van gangen. Zo loop je op vaak mysterieuze wijze naar andere verborgen plaatsen en ingangen. Je kunt alleen hier al de hele dag rondlopen.

Regaleira Palace Initiatic Well

Sintra - Quinta da Regaleira

Met de bus naar Castelo dos Mouros

Als we zijn uit gedwaald in de mysterieuze tuin van Quinta da Regaleira pakken we bus 434 naar Castelo dos Mouros. Bij elke bezienswaardigheid vertrekt een paar keer per uur een bus, dus je hoeft nooit heel lang te wachten. Deze bussen zijn zeker een aanrader omdat de meeste bezienswaardigheden hoog in de bergen liggen. Bus 435 brengt je naar Palácio-parque de Monserrate en Quinta da Regaleira en bus 434 rijdt naar Palácio- parque Nacional de Pena & Castelo dos Mouros. Beide bussen komen terug bij het treinstation.

Uitzicht op Sintra vanaf Castelo dos Mouros

Sintra - Uitzicht

Castelo dos Mouros

Castelo dos Mouros ( Kasteel van de Moren) stamt nog uit de 8e eeuw en ligt op de hoogste berg van Sintra. Het werd gebouwd door de Moren. Toen de Moren het Iberisch schiereiland veroverden in de 8e eeuw zochten zij een manier om hun macht over dit gebied rond Sintra in stand te houden dus bouwden ze het kasteel op deze strategisch liggende bergrug. In 1147 werden de Moren verslagen en 7 jaar later gaf Koning Sancho 1e de opdracht tot het bouwen van een kerk binnen de muren. Vandaag de dag zijn de restanten van deze kerk nog te bezichtigen, onder de kapel zijn zelfs graftombes gevonden.

De muren rondom het kasteel hebben een totale lengte van 450 meter. Via een trap van 500 treden is de grootste toren op het terrein, de Torre Real, te bereiken. Als je eenmaal boven bent heb je prachtig uitzicht op het iets verderop liggende Palácio de Pena.

Prachtig uitzicht op Palácio de Pena

Sintra - Palácio de Pena

Dit zijn slechts enkele bezienswaardigheden in het natuurpark Serra da Sintra. Houd je van een sprookjesachtig gebied, weelderige tuinen, kastelen en paleizen, dan is een bezoek aan Sintra zeker de moeite waard.


Fotoalbum: Lissabon stedentrip

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *