Bandera Latina huwelijksaanzoek

Trouwen in Costa Rica

Het aanzoek

Het is zaterdag 23 april. Nog 2 weken en dan vertrekken we naar Costa Rica, dus willen we vanmiddag nog even Sittard in om de laatste spulletjes te kopen en een terrasje te pikken bij café Ich&Dich.
Het is druk op de markt en de terrassen zitten vol. Als we in de rij staan om te pinnen zien we nog 1 leeg plekje bij Ich&Dich. Aäron gaat alvast zitten. Even later schuif ik ook aan en bestellen we 2 Irish Coffee. Als het tafeltje helemaal vooraan het terras vrij komt schuiven wij op en genieten van de zon die zich af en toe laat zien. Voor ons tafeltje stoppen 3 mannen met gitaartassen. Ze pakken uit en beginnen te spelen. Heerlijk, we zijn al in vakantiestemming! Prachtige Spaanstalige muziek.

Los Cuates de Sinaloa!

Het tweede nummer wordt ingezet. Bij het eerste akkoord weet ik meteen welk nummer het is! Negro Y Azul van Los Cuates de Sinaloa! (Breaking Bad) Alleen de tekst is anders. “El nombre de mi novia es Ilse Smits. Ilse Smits este numero es special para ti”. Mijn hart klopt ineens in mijn keel! Aäron gaat op zijn knieën voor me! Ik roep wel 3 x ja. Een blauw fluwelen doosje gaat open en hij schuift me een symbolisch rieten ringetje aan mijn vinger. De ringetjes zijn een herinnering aan onze vakantie in Thailand uit 2006. Tussen de tranen door probeer ik te luisteren naar de tekst van het lied en knijp Aäron ’s hand helemaal fijn.

Ze spelen nog een nummer voor ons waarna ze een biertje met ons drinken. De band heet “Bandera Latina” en is speciaal uit Arnhem gekomen voor 1 nummer waar Aäron zijn eigen tekst op heeft gemaakt. Dezelfde avond gaan we nog lekker uit eten bij Ernesto’s in Sittard om deze geweldige dag te vieren!

2 dagen later wordt de trouwdatum vastgelegd!

Voor Ilse kwam het aanzoek als een complete verrassing. Wat zou het mooi zijn om elkaar in Costa Rica het ja woord te geven! Na een korte zoekactie op internet om te kijken of dit überhaupt mogelijk is kwamen we al snel uit bij Anja & Otto van hotel El Mono Feliz (de gelukkige aap) in Ojochal. Zij hebben niet alleen een prachtig gelegen hotel met 3 cabañas maar de Nederlandse eigenaren zijn meer dan bereid om je helpen bij een onvergetelijke en romantische bruiloft.

Wij Skypen en mailen met Anja van hotel Mono Feliz en 2 dagen later wordt de trouwdatum vastgelegd! 12 mei 2016. Dat is al over 2½ week!
Aangezien we alleen de eerste 2 overnachtingen in San José hebben geboekt is het omgooien van de globale route geen probleem. Van San José naar Ojochal!
Ondertussen is het belangrijkste geregeld: De trouwjurk, de juiste uittreksels bij de gemeente en 1 dag voor ons vertrek zijn de trouwringen klaar.

Een romantische huwelijksvoltrekking aan een tropisch strand

In Costa Rica trouwen veel Amerikanen en daardoor zijn ze er in CR op ingesteld, waardoor het regelen van bepaalde zaken best wel makkelijk gaat. Maar dit geldt niet alleen voor Amerikanen. Costa Rica is namelijk 1 van de 17 landen waar Nederlanders voor de wet kunnen trouwen.
Het huwelijk is rechtsgeldig en wordt ingeschreven in het huwelijksregister van Costa Rica van waaruit je een uittreksel kunt opvragen. Met de vertaling daarvan in het Nederlands registreer je het huwelijk ook in het Nederlandse of Belgische huwelijksregister.

Een romantische huwelijksvoltrekking aan een tropisch strand in de buurt van Ojochal. Met onze voeten in de zee als we het jawoord uitspreken. Het geruis van de golven op de achtergrond, aan een strand omringd door palmbomen.
Omdat we gek zijn op reizen, de natuur en de zee, hebben we dit prima weten te combineren.Fotoalbum: Costa Rica

33 antwoorden
 1. Lou Lazaroms
  Lou Lazaroms zegt:

  Dag Ilse & Aaron,
  Van harte gefeliciteerd met jullie a.s huwelijk. Geniet van een mooie vakantie, een gezellig feest en een heel lang huwelijk.
  Hartelijke groeten Lou

  Beantwoorden
  • Reisfreaks
   Reisfreaks zegt:

   Hi Tessa en Alie! Heel erg bedankt voor jullie bericht. Ojochal – Córdoba is (5000km) nog steeds te ver voor een kopje koffie, jammer! (gaat toch echt wel een keer gebeuren!) Hopelijk gaat alles goed met jullie vrienden in Ecuador.

   Beantwoorden
 2. Tiny en Wim Lambrichts
  Tiny en Wim Lambrichts zegt:

  Hoi Ilse en Aaron. We wensen jullie een onvergetelijke trouwdag, en een hele romantische vakantie ! Geniet ervan. Veel liefs.

  Beantwoorden
 3. Harry en Jenny
  Harry en Jenny zegt:

  Lieve Ilse en Aaron.
  Wát een verrassend, blij en goed bericht ontving ik gisteren van jullie (schoon)-moeder Rietje! Van harte onze gelukwensen en een onvergetelijke huwelijksdag! Dat deze ene dag door ontelbare dagen mag volgen waarin jullie lief en leed samen zullen delen! Heel veel geluk samen en geniet van jullie samenzijn. Veel liefs en een dikke knuffel van Harry en Jenny.

  Beantwoorden
 4. pap en mam
  pap en mam zegt:

  Alweer een weekje geleden dat we dit fantastisch nieuws hoorden. We zijn zo blij voor jullie. Top van Aaron om zo op de knieën te gaan voor Ilse. Op 12 mei zijn we er bij!!! (niet in het echt of course). Tot morgen op onze verjaardagen. Groetjes mam en pap

  Beantwoorden
 5. Pap
  Pap zegt:

  Deze bijzondere happening mag je met de wereld delen. Tot-nu-toe is het allemaal al geweldig verlopen. The Big Day is coming! Organiseer dan ook maar dat we wat bewegende beelden te zien krijgen straks. Wij zullen hier wel met kippenvel rondlopen en op afstand enorm met jullie meeleven. Tracht elk moment diep in je op te nemen en geniet ervan zoals je dat ook beoogd hebt. En ga daarna als getrouwd stel net zo gelukkig door het leven, als je nu doet. We love you. Take care and all the best! daddy.

  Beantwoorden
 6. Jack
  Jack zegt:

  Wauw….super origineel en geweldig om te lezen.
  Aaron, Ilse ik wens jullie het allerbeste toe en heel veel geluk !
  Gefeliciteerd.

  Beantwoorden
 7. Wendy
  Wendy zegt:

  Wat een verhaal bij onze toevallige ontmoeting in Sittard! Aaron, dat heb je geweldig gedaan. Hele fijne reis en trouwdag. We weten zeker dat hij onvergetelijk gaat worden? Maurice, Wendy en Marijn.

  Beantwoorden
 8. Jan en Marga Hondorp
  Jan en Marga Hondorp zegt:

  Wat een geweldig nieuws en o zo romantisch…… zowel het aanzoek en de plaats van jullie a.s. huwelijk !!
  Maak er een geweldige huwelijksdag van en een fantastische vakantie.

  Heel veel groeten van Jan en Marga

  Beantwoorden
 9. Anja en Otto Geesink
  Anja en Otto Geesink zegt:

  Ilse en Aäron hebben we mogen leren kennen als twee hele lieve en fijne mensen die stapeldol verliefd zijn op elkaar.
  We hebben ze naar de zee mogen begeleiden, hun “altaar”, waar ze elkaar het ja-woord gaven.
  Ilse en Aäron: we wensen jullie een heel lang en gelukkig leven samen toe!
  Lieve groeten van Anja en Otto,
  Hotel El Mono Feliz
  Ojochal

  Beantwoorden
 10. Reisfreaks
  Reisfreaks zegt:

  Beste Anja & Otto, jullie hebben ons een droomhuwelijksdag bezorgd!!! Wat werden wij in de watten gelegd door jullie bij El Mono Feliz. Bedankt voor alles. De dag zelf maar ook alle dagen er omheen. Genoten met volle teugen! Hopelijk tot ziens!!!
  Groeten van 2 Reisfreaks

  Beantwoorden
 11. Salvatore
  Salvatore zegt:

  Hoi Ilse en Aäron, zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin! Geniet er van…en van elkaar natuurlijk (maar dat komt zonder mijn advies vast ook wel goed) 😀

  Beantwoorden
 12. Tom en Bertie
  Tom en Bertie zegt:

  Ilse en Aäron
  Hartelijk Gefeliciteerd met jullie huwelijk. Ilse wat heb je toch een romantische echtgenoot.
  Heel veel geluk voor de toekomst.

  Beantwoorden
  • Reisfreaks
   Reisfreaks zegt:

   Hoi Bertie en Tom,
   Jazeker, mooier kon het niet. We hebben ook een fantastische huwelijksdag gehad. De foto’s zullen binnenkort volgen.
   Bedankt voor de gelukwensen 😀
   Groetjes Aäron en Ilse

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *