Reismomentjes

Reismomentjes

Vandaag las ik een verhaaltje op Instagram waarin iemand verteld dat hij eigenlijk te ziek was voor een geplande bergbeklimming. Gelukkig heeft hij tijdens de tocht een paar foto’s gemaakt en kan hij er naderhand alsnog van genieten. Het deed me denken aan een wandeling door de Colored Canyon in Egypte. Daar werd ik plotseling erg ziek en we waren ‘pas’ halverwege. Gelukkig hebben ook wij de foto’s nog waardoor we dit bijzonder avontuur nog regelmatig meemaken als de dag van gisteren.
Van die reismomentjes die je ruikt, voelt en herbeleeft zodra je de foto’s of video’s terug ziet. Soms zijn het gebeurtenissen die je niet verwacht tijdens je vakantie,
in het kader van: Dat zal ons nooit overkomen.. Maar gelukkig ook mooie belevenissen en ontmoetingen!

Reismomentjes | Egypte 2002 | Colored Canyon

Het is meteen al bloed heet in de vroege ochtend. De vraag is of onze excursie wel door kan gaan in deze hitte. De reisleiding besluit om toch te vertrekken. Vandaag gaan we wandelen door de coloured canyon, een prachtig gekleurd ravijn met rotsen die op plaatsen wel 40 meter hoog kunnen zijn. Wij hebben de wandeling compleet onderschat. Het kwik in de Sinaï woestijn stijgt boven de 40 graden, wij hebben veel te weinig water meegenomen en een pet om ons te beschermen tegen de felle zon was geen slecht idee geweest. Er zijn weinig schaduw momenten tijdens de prachtige wandeling.

Hier en daar moet er geklommen worden. Tijdens het klauteren zie ik sterretjes en in een klap voel ik me heel slecht. Het water is intussen op, geen bescherming op ons hoofd en de wandeling duurt nog wel ‘even’. Als we een stukje film terugkijken lijkt het wel slow motion maar iedereen slentert en is bevangen door de hitte. Het werd een zwaar uitstapje, ook voor de mensen die niet ziek waren..

Zodra wij na een lange dag terug bij ons hotel zijn, meld Aäron bij de balie dat ik niet lekker ben. Na aangegeven te hebben wat mijn klachten zijn maakt de man achter de balie een drankje voor me klaar wat ik in 1 keer moet opdrinken. De volgende dag ben ik warempel weer zo fit als een hoentje. Al met al een wandeling om nooit te vergeten.

Het uitzicht bij aankomst in de Sinaï is al meteen adembenemend! ♥

Reismomentjes - Egypte

Koh Chang 2008 | Hello sir!! Sir?!?

Je herkent het vast wel….je komt net aan op de plaats van bestemming, alles is anders, nieuwe indrukken, je kijkt je ogen uit! Ook wij vergaapten ons aan de prachtige groene omgeving van Koh Chang vanuit de achterbank van een taxi.. De taxi’s op Koh Chang zijn niet alleen goedkoop maar ook nog eens heel efficiënt. Je zit met 8 personen verdeeld over 2 houten banken in een overkapte laadbak en met een beetje geluk passen er ook 10 of 12 😊. De bagage wordt bovenop het dak vastgebonden. Men deelt de taxi, dus ook de kosten daarvan.

We zijn er, hup de taxi uit, pakken de rugzak aan van de man bovenop het dak en zeggen de overige reizigers gedag. Bye guys, enjoy your trip! Khop Khoen krab! We lopen weg en dan ineens horen we in de verte: Hello sir!! Sir?!? We kijken achterom en zien dat onze taxi is gestopt. Is this your bag? Ooow, bedoel je onze rugzak die tussen mijn benen stond met daarin onze paspoorten, geld en bankpassen? Ja, die is ook van ons…

Het ‘olifanteneiland’ is een waar tropisch paradijs!

Reismomentjes - Koh Chang

Jordanië 2012 | Welcome to Jordan

We verlaten Amman en rijden we richting het noorden, naar Umm-Qais. 20KM voor Umm-Qais stoppen we bij een terrasje in Irbid. Het blijkt een bakkerij te zijn waar we hartelijk worden ontvangen door Ali, de eigenaar. Koffie heeft hij helaas niet maar wel overheerlijke zoetigheden en hij laat ons proeven van alle gebakjes. “Ga maar even buiten aan tafel zitten” zegt hij, “ik kom nog meer lekkers brengen”. Zijn zoontje brengt ons 2 blikjes Fanta en rent daarna naar de overkant van de straat.

Ondertussen brengt Ali ons een schaal vol lekkernij. Laagjes bladerdeeg gevuld met noten, cakejes met kokos en abrikoos, koekjes met amandel en honing, heerlijk! Aan de overkant uit een autogarage komt de zoon weer aanlopen met 2 bekers koffie. Na een leuk gesprek willen we betalen maar Ali wil er niks voor hebben. “Welcome to Jordan” zegt hij. Als we vertrekken schept Ali nog een schaal vol met gebakjes voor onderweg. Oprecht, niks nep. Wij zijn ontroert, wat een warm ontvangst!

Hartelijkheid in de overtreffende trap!

Reismomentjes - Um-Qais

Thailand 2006 | CSI Bangkok S01E01

Ons eerste bezoek aan Thailand. Aan de Chao Phraya rivier boeken we een boottochtje. Het bootje meert aan bij verschillende bezienswaardigheden. Onze eerste stop is bij Wat Pho, de tempel van de liggende Boeddha. De kapitein op de longtailboat zet ons af en zwaait ons nog vriendelijk na. Yes I will wait for you… De souvenirs mochten we op de boot laten liggen, dat scheelt een hoop gesjouw. Als we na de bezichtiging terug lopen is er geen spoor meer te vinden van de boot en ook mr boatman is nergens meer te bekennen. We wachten een tijdje… Totdat we op een punt zijn dat we weten dat onze boot waarschijnlijk nooit meer terug zal komen.

We besluiten er het beste van te maken en vertrekken op eigen houtje naar Wat Arun. We pakken het pont en gaan naar de overkant van de Chao Praya rivier. Het zit ons niet lekker en aan het einde van de middag nemen we een tuktuk naar de opstapplaats van de boot. Dat was al een klus op zich maar uiteindelijk gelukt. We vertellen dat onze kapitein er vandoor is gegaan halverwege onze tour. We krijgen een gedeelte van het geld terug en de beste man wil samen met ons terug de rivier op om de kapitein te zoeken. Wij laten wat videobeelden zien van Mr. Boatman, het wordt inmiddels een echte foute politieserie.

Even later genieten wij met volle teugen van de bootrit. Wie had dat gedacht, Mr. Boatman is terecht samen met onze souvenirs. Dan wordt er nog even fel gekibbeld. Wij verstaan het niet maar eind goed al goed.

Lost and found, mr boatman

Reismomentjes - Bangkok


Reismomentjes: Deel II

3 antwoorden
 1. Sandra
  Sandra zegt:

  Leuk die reisverhaaltjes met de bijbehorende herinneringen. Wij worden ook helemaal blij als we terug denken aan onze reizen. Ook al word je soms belazerd, achteraf een goed verhaal😜

  Beantwoorden
 2. Margreet Pruis
  Margreet Pruis zegt:

  Gelukkig alles weer goed afgelopen zeg! Je moet er niet aan denken dat je je paspoorten, pasjes en geld kwijt was geweest! Volgens mij had je een zonnesteek opgelopen! Dat is ook net iets voor mij☺
  Jullie stonden vast raar te kijken toen die boot ineens weg was, toch aardig dat ze jullie hielpen en wat liefff dat jullie dat alles kregen van die man in Jordanië! Dat zijn dan weer leuke dingen! Leuk om te lezen, komt er nog een deel 3?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *