Bali hoogtepunten

Bali hoogtepunten – Magisch paradijs

Ons reisavontuur van 2015

Bali, Nusa Penida en Nusa Lembongan en een dagtrip naar Ceningan. Bali is een zeer toegankelijke bestemming voor jong en oud. Vele duizenden reizigers zoeken de rust, cultuur en het heerlijk weer hier op. Daarnaast kun je Bali eenvoudig combineren met de naast gelegen bounty eilanden Penida, Lembongan en Ceningan. De boot naar Nusa Penida vertrekt vanuit Sanur, een ritje van 50 minuten. Nusa Penida is het grootste maar desondanks het minst druk bezochte eiland. Wij boeken 4 overnachtingen op Nusa Penida en 4 stuks op Lembongan. Ceningan is met de scooter bereikbaar via een smalle brug vanuit Lembongan. Alle eilanden zijn perfect om per scooter te verkennen.

De Yellow Bridge tussen Nusa Lembongan en Ceningan

Bali hoogtepunten

Bezienswaardigheden, hostels en reistips

5 maanden voor ons vertrek hadden wij de vliegtickets van Garuda Indonesia al binnen. Er was dus ruim voldoende tijd om ons goed in te lezen en voor te bereiden op onze reis. Voorpret! Dat begint meestal met het kopen van een reisgids. Die van Capitool is het geworden: Overzichtelijk, praktisch, rijk geïllustreerd, veel verrassende tips en leuke wetenswaardigheden over de cultuur. Maar we snuffelen natuurlijk ook op internet bij andere reizigers. En zo maken we een document met een aantal bezienswaardigheden die we graag willen zien, aangevuld met verschillende opties en tips. Maar niks moet. Het is geen lijstje dat we dwangmatig moeten afwerken. Gewoon een soort kladje met hoogtepunten en mooie plekken in pdf formaat voor onze mobiele telefoons en laptop.

Bali hoogtepunten

Zo doen we dat tot nu toe altijd. Wij hebben ‘maar’ drie weken verlof en die besteden we liever aan het genieten van alles om ons heen dan aan veel uitpluis werk tijdens onze reis. Met behulp van deze verzameling van bezienswaardigheden en reistips maken we een globale route. Achteraf maken we dan een overzicht pagina met de hoogtepunten van onze reis: Bali bezienswaardigheden.

En hoe bereid jij je voor op een nieuw avontuur?


Fotoalbum: Bali

3 antwoorden
 1. Rietje
  Rietje zegt:

  Prachtige foto’s, wat is het daar mooi!!

  Hier in Stein is het nu donker buiten en veel regen, maar mijn zondagmiddag binnen.. is weer heel goed omdat ik zit te genieten van Bali en van jullie.

  Beantwoorden
  • Reisfreaks
   Reisfreaks zegt:

   Dat vind ik altijd lastig om dat voor een ander te bepalen. Wij zijn zelf ook 3 weken geweest en hebben onze reisroute als heel aangenaam en prettig ervaren omdat alles zo gemakkelijk te regelen is. Je kunt natuurlijk nooit alles zien in 3 weken, ik woon al 42 jaar in Nederland en heb hier ook niet alles gezien 😉

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *